Portretfotografie Gent

fotograaf gent

Portretfotografie – Op zoek naar een originele portretfoto?

Zoals je misschien weet, ben ik fotograaf in Gent. Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van een mama uit de buurt. Ze wou haar dochter verrassen ter gelegenheid van haar vijftiende verjaardag.  De mama wist dat haar dochter er stiekem van droomde om eens een fotoshoot te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Ze kocht een cadeaubon en we legden een datum vast. Na onderling overleg beslisten we om voor een combinatie te gaan van een portret sessie in de studio en een shoot buiten. De buitenomgeving mocht best obscuur en ruw zijn dus kozen we voor een urbex* locatie in de buurt. Het was een perfecte match, zowel L. als ik als portretfotograaf voelden ons helemaal in ons element tussen de verlaten gebouwen en de graffiti.

 

*Urbex staat voor urban exploring: het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens. Meestal zijn het verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.

Portretfoto’s op jouw maat en jouw ritme

 

Ik was heel blij met de feedback die ik achteraf mocht ontvangen: ‘Ben is de gedroomde portretfotograaf: op een ontspannen manier suggesties geven, mee bewegen op het tempo van de klant. Met een natuurlijk ogend resultaat als logisch gevolg. Wij willen nog een keer!’ En die tweede keer kwam er. Een dik jaar later kwam Lisa terug voor een studiosessie en experimenteerden we er op los met shutter drag, double exposure hard licht en licht transformers.

Portret foto’s van jou?

 

Ook zin in een portretsessie maar weet je niet goed hoe, wat of waar? Ik ben een fotograaf in Gent; op mijn pagina over portretfotografie vind je heel wat voorbeelden en informatie!