Teambuilding en bedrijfsevent locaties


Op zoek naar een geschikte plek voor een teambuilding of bedrijfsevenement? In opdracht van Toerisme Oost-Vlaanderen breng ik een reeks MICE locaties in beeld. (MICE staat voor Meeting, Events, Congressen en Events).  Met de website Lowiz.org verzamelt en promoot Toerisme Oost-Vlaanderen meeting- en eventlocaties, teambuildings, cateraars en dienstverleners van audiovisuele ondersteuning.

Nieuwgoed – Gent

Wat is Lowiz?

Lowiz is het officieel meetingbureau van Toerisme Oost-Vlaanderen  en helpt bedrijven bij hun zoektocht naar geschikte hotels, vergaderzalen, restaurants en andere diensten nodig om van hun bedrijfsevenement een succes te maken.

Kort samengevat bestaat Lowiz uit een databank van meer dan 200 Oost-Vlaamse event locaties. Via de zoekfunctie vind je snel geschikte meetinglocaties en teambuildingactiviteiten. Je zoekt er op soort activiteit, aantal deelnemers en locatie.

Deze databank wordt regelmatig aangevuld met vers beeldmateriaal, hier mag ik aan bijdragen. Zo kwam ik de voorbije maanden terecht op een aantal heel mooie eventlocaties waar ik anders nooit zou komen. 

Zelda & Zorro – Evergem

Ben je nog op zoek naar een locatie voor je bedrijfsevent?  Scroll dan zeker eens verder naar beneden in deze blogpost, hij wordt regelmatig aangevuld.  En check de website van Lowiz!


Nieuwgoed – Zwijnaarde

Nieuwgoed is een multifunctioneel en duurzaam seminarie- en vergadercentrum in de rand van Gent . Je kan er terecht voor vergaderingen, seminaries, meetings, workshops, roadshows, teambuildings, opleidingen, incentives, bedrijfsrecepties etc. De locatie herbergt 3 zalen van verschillende groottes waarvan één het gerenoveerde 19de eeuw koetshuis is. Het domein zelf is omringd door een bosje van 1,5 ha. Meer info vind je hier.


Zelda & Zorro – Evergem

In de groene rand van de Gentse haven vind je een statige herenwoning geschikt voor vergaderingen, opleidingen, teambuildings, brainstorm sessies, netwerk events of workshops. De locatie beschikt over 2 salons: een groot salon met met bar en lounge ruimte en een klein salon voor groepen tot 12 personen. Daarnaast beschikt het pand over break-out rooms op 1 en 2e verdieping, terras vooraan en een ruime tuin achteraan. Verder heeft Zelda & Zorro nog locaties in Berchem en in Gent.


Handelsbeurs Gent

De Handelsbeurs is vooral bekend als een uitstekende concertzaal maar wist je dat de Handelsbeurs ook te huur is voor bedrijsevents? Het gerestaureerd historisch pand beschikt over een moderne theater-technische infrastructuur die het geschikt maakt voor seminaries, beurzen, congressen, concerten, theater- en filmvoorstellingen, muziekopnames, persconferenties, lezingen, recepties, workshops,… Er is de concertzaal, de foyer, 2 vergaderzalen, een vestiaire en polyvalente loges.


Hof ter Heidje – Maarkedal

Op een steenworp van de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont vind je Hof Ter Heidje. Het is een prachtig gerestaureerde vierkantshoeve voorzien van een vergaderruimte met groot presentatiescherm en alle faciliteiten voor meetings en teambuildings. Er zijn acht ruime kamers met eigen sanitair en aparte bedden. 


Voizine – Haaltert

Voizine is een feest- en vergaderlocatie gelegen op de grens tussen Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Het is een compleet vernieuwd pand (2021) dat bestaat uit 2 ruime geklimatiseerde ruimtes, een uitgeruste semi-professionele keuken en veel natuurlijk licht. Verschillende opstellingen zijn mogelijk, een digitale flip chart is aanwezig, de karaktervolle inrichting krijg je er zo bij.

Dit lijstje wordt regelmatig aangevuld dus kom gerust eens terug kijken! Heb je intussen een fotograaf nodig om je bedrijfsevent, teambuilding of seminarie in beeld te brengen? Of wil je een ervaren bedrijfsfotograaf inhuren om jouw bedrijf en werknemers te fotograferen? Neem een kijkje op mijn bedrijfsfotografie pagina!


De Bootjes van Gent

Wie kent de Bootjes van Gent nu niet? Hoogstwaarschijnlijk heb je al eens met hen rondgevaren door het middeleeuwse Gent. De gidsen brengen je heel wat weetjes bij over de Gentse monumenten en hebben een goed gevoel voor humor. Maar wist je dat je ook met je bedrijf een boot kunt afhuren en van een privé rondvaart genieten? Met of zonder hapje en drankje erbij.

Deze website eet koekjes. Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.