Mijn top tien vinylplaten van het laatste half jaar!

In november vorig jaar schreef ik een blogpost over de beste Belgische releases die me heelhuids door de pandemie hielpen. Intussen is er terug licht aan het einde van de tunnel: de cijfers gaan de goeie kant uit en de culturele sector mag er eindelijk terug tegen aan gaan. Optredens, feestjes en festivals zijn terug in zicht, ik kijk er halsreikend naar uit! Graag deel ik eerst met jullie nog tien vinylplaten die ik het laatste halfjaar grijs draaide. Niet alleen vind ik muziek persoonlijk belangrijk, het helpt ook soms om mensen los te krijgen en op hun gemak te stellen tijdens een fotoshoot. In de lijst zit er heel wat Belgische muziek maar het is niet exclusief tricolore. De meeste releases heb ik op vinyl, eentje ervan is (nog?) niet uitgekomen op zwart goud. Sommige zijn recent, andere niet zo recent; het zijn gewoon de tien albums/EP’s die ik het laatste half jaar (her)ontdekte en graag met je deel. Enjoy!

Far Out Radio Systems – On Boolean Plains

Gereleased in oktober 2020. Achter ‘Far Out Radio Systems’ zit de Genkse producer Thomas Neyens, die ook muziek uitbrengt onder zijn ‘Kiani & His Legion’ alterego.  Verwacht een ijzersterke plaat ergens tussen IDM, ambient, distorted acid house / techno en diepe, rauwe electronica. Een Belgische topper!


Tsugi – Dreamstate EP

Brusselse jonge producer die met zijn muziek graag een ‘” a state of trance ” opwekt. Daar is hij met deze EP meer dan in geslaagd vind ik. Als zoon van Kris Defoort en kleine broer van één van België’s hotste beatmakers, UM!, maakt hij deel uit van een muzikale familie. Vorig jaar werd hij door Red Bull Elektropedia verkozen tot ‘Most Promising Artist‘. In de gaten houden, die kerel!


Levon Vincent – Levon Vincent EP

Dit album werd uitgebracht in 2015 en ik had hem toen beluisterd op MP3. Er waren een paar tracks die mijn aandacht trokken maar verder had ik er niet veel aandacht aan geschonken. Tot ik vorig najaar een berichtje zag van dj RED D dat hij de dubbels uit zijn platencollectie verkocht. Dit pareltje zat er ook bij. Sinds die dag heb ik het album herontdekt en schuif ik het regelmatig onder de naald, wat een energie & schoonheid in dit album!

This is music for the ugly ducklings of the world. Music for swans. If you are you’re a member of the rat race, climbing around a dumpster with the other rats vying for power, you may of course listen, but know – this is not music for you. This is action against you.” -Levon Vincent


STUFF. – T​(​h​)​reats

Derde album van deze Belgische trots. Behoeft geen uitleg: gewoon opleggen, volume op 10, ogen sluiten en genieten maar..


ROMANO – SIX

Batov Records is een label gespecialiseerd in Middle Eastern Grooves op vinylplaat en dit is een heel aanstekelijk voorbeeld ervan. Instant happiness als ik dit opleg!


ECHT – DOUF! EP

ECHT! – an instrumental, futuristic four-piece inspired by the concepts absorbed in electronic music and musical production. Brusselse band die momenteel wordt gepusht door dj Lefto en terecht! Denk aan een mix van Electro, Hip-Hop, Psychedelic Groove, Footwork, Trap, Funk and Futuristic Jazz.


Dijf Sanders – LICHEN

Van mij mag Dijf zijn harde schijf regelmatig eens uitkuisen. Deze Ep verzamelt zes oudere nummers die niet één van zijn drie albums van de voorbije jaren haalden. Voor deze EP herwerkte hij ze en bundelde ze tot een mooi consistent geheel. Aanrader!


Mantris – Souvenirs From Imaginary Cities

Heerlijke leftfield electronica, Detroit future jazz en gesofisticeerde house not house, gemaakt door een Belg die al meer dan twintig jaar in Bombay resideert. Ontdekt en uitgebracht door Brusselse DJ Kong op zijn voor de gelegenheid opgericht label ‘Souvenirs From Imaginary Cities’.


Maestro* ‎– Turntables Blue Note Trip (Goin’ Down / Gettin’ Up)

Legendarische compilatie bestaande uit vier vinylplaten die ik eindelijk kon op de kop tikken. Het was niet goedkoop maar het is een verzameling tijdloze classic tunes! Deze is er één van, wat een schijf!


Kyuss – Blues For The Red Sun

Desert rock pur sang. Dit album (en de drie andere Kyuss albums) vormen een belangrijk onderdeel van de soundtrack van mijn puberteit. Dit album & ‘Welcome To Sky Valley’ springen er voor mij persoonlijk uit. Music Mania liet weten dat de vier albums als vinylplaten worden heruitgebracht en ik heb mijn exemplaren besteld! Stoner rock avant la lettre!


Voila, dit waren mijn tien favoriete vinylplaten van het voorbije half jaar. Ben jij muzikant? Foto’s nodig voor je website, social media of voor promotie? Aarzel niet me te contacteren en check zeker eens mijn portretpagina!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website eet koekjes. Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.