Familiefotografie

Deze coronatijden bevestigen wat we eigenlijk altijd al wisten: ons gezin, onze familie, onze partner en onze vrienden zorgen ervoor dat we gezond en gelukkig zijn. Uit onderzoek blijkt dat contact met hen ons zelfvertrouwen verhoogt en een buffer vormt tegen stress. Aangezien ze zo belangrijk zijn in ons leven, is het misschien een goed idee om die familiebanden en vriendschappen vast te leggen tijdens een fotoshoot. Daarbij heb je de keuze tussen twee formules van familiefoto’s: een gezinsreportage of een day in the life reportage.

Gezinsreportage

Snuister jij regelmatig door de  fotoboeken van je jeugd op zoek naar oude familiefoto’s?  Toveren de foto’s van je pubertijd of studentenjaren een lach op je gezicht? Komen herinneringen en emoties naar boven? Kwam er soms een familiefotograaf langs of heb je geen gezinsfoto’s meer van vroeger?

Ik kan je enkel aanraden om de sleutelmomenten in je leven vast te leggen – of als je zelf niet graag fotografeert –  te laten vastleggen. Of het nu gaat over een gezinsreportage, familiefeest, lentefeest of een uitstap met het gezin of vrienden. 

Als fotograaf vind ik het heerlijk om familiefoto’s te nemen: ik hou ervan om te zien hoe jullie met elkaar omgaan en om jullie liefde voor elkaar vast te leggen op foto. Jaren later zullen die foto’s terug een glimlach op je gezicht toveren. 

Day in the life

Hou jij niet van geposeerde foto’s? Vind je het moeilijk om je een houding te geven tijdens een fotoshoot? Dan is deze vorm van een fotoshoot met de familie misschien iets voor jou: een day in the life reportage. 

Wat houdt zo’n reportage in? Ik kom bij jou thuis en fotografeer je familie terwijl het leven zijn gewone gang gaat. Jullie kiezen zelf de activiteiten, jullie doen gewoon waar jullie zin in hebben: knuffelen in de zetel, knutselen, binnen spelen, koken, samen eten, ravotten in de tuin, in bad gaan, wandelen, noem maar op… Heel ongedwongen.

Maar als jullie ook een aantal geposeerde familiefoto’s willen, geen probleem. Dan maken we daar even tijd voor. Jij kiest op voorhand hoelang ik langskom maar voor een optimaal resultaat raad ik minimum twee uur aan.

Spreekt zo’n gezinsreportage je wel aan maar heb je geen inspiratie hoe of waar? Op mijn blog beschreef ik een paar familiefoto sessies van de voorbije maanden – check de familie uit de hartverwarmende serie ‘Gentbrugge‘-, het geeft je een idee wat je kan verwachten. Ik schreef ook een blogpost met meer dan 10 mooie wandelingen die kidsproof en coronaproof zijn. Een wandeling met de familie is een ideale gelegenheid om een aantal mooie, spontane momenten vast te leggen.

Wat kost een familie fotoshoot? *

Basispakket: 195€

Inclusief:
1 uur shoot op locatie of in de studio
15 afgewerkte beelden in hoge resolutie
online foto galerij (3 weken) met alle geselecteerde beelden in lage resolutie;

Wil je voldoende foto's voor de komende jaren, dan kan je op elk moment upgraden naar één van volgende pakketten:

Extra Pakket (incl. 30 beelden) - 285€
Supra Pakket (incl. 50 beelden) - 345€
Ultima Pakket (incl. alle beelden) - 395€

Exclusief:
Kilometervergoeding (0,5€/km)

*prijzen geldig vanaf 01/01/2022

Deze website eet koekjes. Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.