Business branding photography

Business branding photography – ook wel corporate branding photography genoemd, wat is dat? Een dure term die te pas en te onpas gebruikt wordt of schuilt er werkelijk iets interessants achter dit anglicisme? Kort samengevat zorgt business brand photography ervoor dat je je als bedrijf onderscheidt van je concullega’s. Jouw bedrijf staat voor bepaalde waarden en normen en die wil je uitstralen zodat de juiste klanten bij jou terechtkomen. Klanten die je werk naar waarde schatten en die bij jou als persoon en bij jouw bedrijf passen.

Hoe gaat dat in zijn werk? Ik stuur je een vragenlijst door – of je downloadt ze op mijn website – waarin ik als bedrijfsfotograaf peil naar de waarden en wensen van jouw bedrijf: welk verhaal wil je vertellen, welk soort beelden verwacht je, wat is het doel van de shoot?  Jouw antwoorden laten mij toe de shoot zoveel mogelijk toe te spitsen op maat van jouw bedrijf. 

Op basis van deze lijst stel ik een checklist op en overleggen we tijdens een videocall hoe we alles in beeld gaan brengen: de locatie, de props, stijl, etc.  Ik maak ook een Pinterest board aan met een aantal voorbeelden zodat we op voorhand duidelijk weten welke richting we uitgaan. Tenslotte komt deze bedrijfsfotograaf langs voor de shoot. Daarbij breng ik al het professioneel materiaal mee om uw bedrijf in beeld te brengen. Eens de beelden afgewerkt zijn, stuur ik ze door via een online galerij waar u de beelden kan bekijken en downloaden. 

Een voorbeeld? Bosh and Bordon is een webbureau uit Gent met een expertise in naamcreatie, vormgeving, ontwerp en ontwikkeling van logo’s en huisstijlen en responsieve websites. Peter & Stijn plannen een make over van hun website en hebben daarvoor nieuwe foto’s nodig. Dus planden we een corporate branding shoot in. Daarbij wouden ze zowel portretten van alle werknemers, een groepsportret als beelden van het creatieve proces. Check!

Wil je meer weten over business branding photography or bedrijfsfotografie in het algemeen? Check mijn pagina over bedrijfsfotografie. Ik ga er uitgebreid in op het belang van bedrijfsfotografie of corporate fotografie als onderdeel van uw bedrijfscommunicatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website eet koekjes. Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.